Feyenoord denkt eraan om Ié nog een jaar te huren

30 juni 2020

BSR Agency

Feyenoord overweegt Edgar Ié nog een seizoen te huren van het Turkse Trabzonspor, dat schrijft het AD dinsdagmiddag. Technisch directeur Frank Arnesen weet welke financiële voorwaarden de Turkse club heeft neergelegd om de Portugees wederom in de Kuip te laten spelen.


Die zijn betaalbaar voor de Rotterdammers. Arnesen moet de laatste linie enigszins repareren nu Eric Botteghin bij Feyenoord wil vertrekken.

Botteghin vertrekt
De clubleiding sprak wekenlang met de Braziliaanse verdediger om zijn aflopende contract te verlengen. Door de coronacrisis moet de routinier uiteraard met minder genoegen nemen. Botteghin belde Arnesen en vertelde hem dat hij nog 1 keer een avontuur in een ander land wil om daarna terug te keren naar Brazilië.

Senesi, Van Beek en Johnston
Trainer Dick Advocaat heeft met Marcos Senesi nu nog 1 zekerheidje als centrale verdediger. Sven van Beek kan dat ook worden, maar de verdediger kampte de laatste jaren wel vaak met flinke blessures. De Schot George Johnston moet in de voorbereiding die eind juli begint laten zien wat hij echt waard is. De bij Liverpool weggeplukte jeugdinternational kwam in zijn 1e seizoen in de Kuip niet 1 keer in actie. 

Bijna geen geld
Met Ié zou Feyenoord dan een 4e centrumverdediger vastleggen, maar de club blijft ook nadrukkelijk rondkijken naar een extra versterking in die linie. Probleem blijft uiteraard de financiële positie van de club. Feyenoord heeft nauwelijks iets te besteden.