Feyenoord en Advocaat willen voorlopig nog niet beslissen over contractverlenging

29 maart 2020

EPA

Onder Dick Advocaat is Feyenoord met een meer dan degelijk seizoen bezig. De Rotterdammers zien de Haagse trainer graag nog even blijven en hopen dat hij ook na de zomer nog op de trainersstoel zit. Of dat ook zo gaat zijn, blijft nog even afwachten.


Als het aan Advocaat ligt zou hij dat best wel willen, maar hij wil ook nog even afwachten met wat voor een elftal hij dan zou moeten werken. De 72-jarige trainer hoopt dat hij niet volgend seizoen helemaal opnieuw aan een elftal moet gaan bouwen.

Eigenlijk zou hij in maart laten weten wat zijn beslissing gaat worden, maar hij laat de Feyenoord-fans nog even in spanning wachten. Door de coronacrisis schuiven de club en de trainer de mogelijke verlenging van het contract nog even voor zich uit.

Wel of geen Europees voetbal?
1 van de belangrijkste redenen om nog even te wachten een krabbel onder een nieuw contract te zetten is dat het nog niet duidelijk is of Feyenoord volgend seizoen  in de Europa League voetbalt. Als dat zo is, dan kan de club ook wat meer besteden. Op dit moment blijft het nog vaag hoeveel Feyenoord volgend seizoen precies gaat verdienen.

Assistenten blijven wel
Assistent-trainer John de Wolf blijft wel gewoon zitten waar hij zit. Dat nieuws werd door de ex-verdediger zelf bevestigd toen hem dat werd gevraagd, maar Feyenoord houdt zich even rustig om dit soort nieuws groots te presenteren. De club snapt zelf ook wel dat er in de wereld even belangrijkere dingen zijn dan een contractverlenging.

Behalve De Wolf blijft ook keeperstrainer Khalid Benlahsen bij Feyenoord. Said Bakkati heeft een doorlopend contract en gaat voorlopig dus ook niet de deur uit.

'Niemand weet hoe lang dit gaat duren'
Advocaat wil nog niets zeggen over wanneer er officieel duidelijkheid komt over zijn aanblijven in de Kuip. "Het belangrijkste is nu dat het virus verdwijnt", zegt hij.

Ondertussen trainen zijn spelers door. Met meegegeven trainingsschema’s, fietsen en hartslagmeters. "Maar niemand weet hoe lang dit gaat duren." Pas als er duidelijkheid is, zal Feyenoord communiceren over de toekomst. En over de spelers die op de verlanglijst van Advocaat en Arnesen staan om de Rotterdammers volgend seizoen te versterken.