Feyenoord en fans niet blij met vervroegde lunchduels: ‘KNVB gaf geen gehoor aan verzoek’

13 juni 2018

Pro shots

Feyenoord is in het opzetprogramma van de eredivisie komend seizoen voor 3 zogenoemde lunchwedstrijden op zondag ingedeeld. Daar is de Rotterdamse clubleiding absoluut niet blij mee. De KNVB heeft namelijk het aanvangstijdstip van deze duels vervroegd van 12.30 uur naar 12.15 uur.


Volgens Feyenoord moeten de supporters, die bij hen uit het hele land komen, daardoor nog vroeger van huis om tijdig bij de middagwedstrijd aanwezig te kunnen zijn. Feyenoord benadrukte extra dat de club wilde vasthouden aan het tijdstip van 12.30 uur. "Helaas werd aan ons verzoek geen gehoor gegeven."

Geknoei met tv
De KNVB heeft de 1e wedstrijden op zondag vervroegd vanwege de invoering van de videoscheidsrechter (VAR). Men verwacht dat de wedstrijden hierdoor wat later klaar zullen zijn. Om 'overlapping' met de duels van 14.30 uur in de live-uitzending op televisie te voorkomen, is daarom voor deze aanpassing gekozen.

Data
Feyenoord speelt volgens het conceptprogramma de volgende duels om 12.15 uur: AZ (uit) op 16 september, FC Utrecht (thuis) op 23 september en Excelsior (uit) op 3 februari 2019.