Feyenoord-fans verdienen compliment voor gedrag tijdens thuisduel tegen ADO Den Haag

27 september 2020

BSR Agency

Het publiek in De Kuip kreeg vorige week alle ellende over zich heen van burgemeester Ahmed Aboutaleb en de rest van Nederland. De Feyenoord-fans hadden zich volgens hen 'misdragen' tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente (1-1). Maar een week later liet Het Legioen zich van zijn beste kant zien.


Dat moest ook wel, want de burgemeester van Rotterdam had de fans een laatste waarschuwing gegeven. Als ze zich nog een keer zo zouden 'misdragen' als tegen FC Twente, dan zou Aboutaleb fans in z'n algemeenheid verbieden. Met 'misdragen' werd bedoeld dat de coronaregels aan alle kanten werden genegeerd. Tegen FC Twente stonden een hoop fans niet op 1,5 meter van elkaar en werd er volop geschreeuwd en gezongen.

Complimenten
Zondagmiddag tegen ADO Den Haag ging het perfect. Fans bleven op hun plek en hielden het toezingen en hard juichen beperkt tot de doelpunten. Zij begrepen ook wel dat Feyenoord fans in het eigen stadion (ook financieel) hard nodig heeft tijdens de coronapandemie. Dus kan Nederland niet anders dan de fans van Feyenoord een compliment te geven. Voor hen én voor het Nederlandse voetbal.