Feyenoord blijft ongeslagen na hoofdrol van de VAR

BSR/Soccrates Images

admin • 22:43, 22-02-2020 / Laatste Update: 06:34, 08-01-2024

Goed was het niet, maar Feyenoord heeft in De Kuip gewonnen van Fortuna Sittard. Het werd 2-1, al zal de wedstrijd vooral de boeken in gaan als de pot waarin de VAR 2 keer ingreep om een penalty te geven.

Na een saaie 1e helft, waarin het enige hoogtepunt het eerbetoon aan de overleden Carlo de Leeuw was, schoot Steven Berghuis Feyenoord via de stip op voorsprong. De VAR zag dat Bozenik werd aangetikt, waardoor Berghuis na 52 minuten raak kon schieten.

Lang duurde die voorsprong niet, want 10 minuten later was het een pingel aan de andere kant. En ook hier moest de VAR ingrijpen. Doelman Bijlow maakte een overtreding, waarna Mark Diemers Fortuna op gelijke hoogte bracht.

3 punten en bijna 2e

Toch was het Feyenoord dat uiteindelijk de 3 punten kreeg. Robert Bozenik maakte 2-1 en dat bleek ook de eindstand. Daardoor is het gat met nummer 2 AZ nog maar 1 punt. De Alkmaarders spelen zondag tegen PEC Zwolle.