Feyenoord gaat groepsfase Europa League in na weer een eenvoudig potje tegen Beer Sheva

BSR Agency

Bart van der Wijst • 23:19, 29-08-2019 / Laatste Update: 10:07, 12-12-2023

Feyenoord staat voor het eerst sinds het seizoen 2016/2017 weer eens in de groepsfase van de Europa League. In een broeierig Israël werd Hapoel Beer Sheva met dezelfde cijfers als vorige week aan de kant geschoven: 0-3. Beer Sheva stond bij rust al met 10 man, na een domme rode kaart van Hanan Maman.

De aanvoerder van Hapoel Beer Sheva gaf Ridgeciano Haps een rotbeuk en mocht in de 41ste minuut vertrekken van scheidsrechter Andris Treimanis. Dat kwam Feyenoord niet slecht uit.

Levendige openingsfase

Want Hapoel Beer Sheva begon brutaal en goed aan de wedstrijd. De Israelische ploeg had niets meer te verliezen na de 3-0 in de Kuip en dat was te merken. Kenneth Vermeer voorkwam in de openingsfase tot 2 keer toe een treffer voor de thuisploeg. Aan de andere kant regende het ook kansen, maar Orkun Kökcü en Luciano Narsingh hadden het vizier niet op scherp staan.

Na de levendige openingsfase deden de ploegen het iets rustiger aan. Wat ook te begrijpen was vanwege de hitte. Er waren wel wat speldenprikjes aan beide kanten, maar grote kansen zagen de aanwezige supporters niet. Die fans keken raar op toen arbiter Treimanis ineens de rode prent vlak voor rust uit zak toverde. Waarom?, vroeg iedereen zich af. Uiteindelijk zag Treimanis goed dat Haps bewust omver werd gekegeld door Maman.

Makkie na rust

Vlak na de thee lag de bal al snel in het netje. Na een prima actie van Rick Karsdorp rondde Kökcü beheerst af. Even later zorgde Steven Berghuis voor de 0-2 en toverde Wouter Burger de laatste treffer van Feyenoord op het scorebord. Met een lekkere goal zoals je ze in het zaalvoetbal ziet, scoorde de man van Varkenoord zijn 1ste Feyenoord-goal. Ook Nouafal Bannis had zijn 1ste goal te pakken kunnen hebben, maar hij scoorde nét niet. Eerst kopte hij op de lat, daarna miste-ie een pingel.

Zo eindigde de wedstrijd net als vorige week in Rotterdam in 3-0 in het voordeel van Feyenoord. Daarom gaat de ploeg van Jaap Stam morgen in de koker voor de loting van de groepsfase.