Feyenoord geeft 0-2 voorsprong weg, maar speelt in de absolute slotfase toch gelijk bij Emmen

Orange Pictures

admin • 18:27, 22-09-2019 / Laatste Update: 02:15, 08-01-2024

Feyenoord heeft de boel nog steeds niet op de rit. De Rotterdammers gingen zondag als grote favoriet naar Emmen en kwamen daar razendsnel op een 0-2 voorsprong. Een monsterscore leek in de maak, maar de ploeg van trainer Jaap Stam moest alle zeilen bijzetten om een punt uit het vuur te slepen: 3-3.

Zoals gezegd was er in het begin van de wedstrijd dus geen vuiltje aan de lucht voor Feyenoord. Al na 3 minuten was het raak voor Orkun Kökcü, die vorig jaar op hetzelfde veld nog debuteerde en zich dus wel thuisvoelt in Emmen.

Ruimere voorsprong

Nog geen 10 minuten later konden de Rotterdamse armen wederom de lucht in. Luciano Narsingh hoefde en afgemeten voorzet van Steven Berghuis alleen maar binnen te lopen en dat was natuurlijk een eitje.

Aansluitingstreffer

Feyenoord ging op frivole wijze door met voetballen en werd in de 21e minuut verrast door Robbert de Vos. De middenvelder van Emmen, opgeleid door Feyenoord, kreeg na een lange aanval de bal op de rand van het zestienmetergebied. De Vos aarzelde niet, schoot een hoge harde bal en liet daarmee Kenneth Vermeer kansloos achter.

Gelijkmaker

De aansluitingstreffer gaf de ploeg van trainer Dick Lukkien vleugels. Emmen begon beter te draaien en gaf Feyenoord meer weerstand. Ook kwam het weer tot scoren. Een prachtige pegel van Sergio Peña verdween in de kruising achter Vermeer. En zo stond het plots 2-2.

Afgekeurd

Een bal op de lat van Sam Larsson was het enige dat Feyenoord tot aan de rust nog in te brengen had. Emmen daarentegen dacht op 3-2 te komen, maar scheidsrechter Higler keurde een treffer van Michael de Leeuw wel heel makkelijk af.

Pijnlijk debuut

Na de thee voerde Feyenoord een wijziging door. Verdediger Edgar Ié bleef in de kleedkamer achter en de dure zomeraankoop Marcos Senesi mocht zijn 1e minuten gaan maken in het shirt van de Rotterdammers. Dat zouden erg pijnlijke minunten worden, want mede dankzij een belabberde sliding van de Argentijn kreeg Luciano Slagveer alle ruimte om aan de wandel te gaan. De buitenspeler rondde zijn actie vervolgens goed af en zette Emmen zo op 3-2.

Rood

En toen moest Feyenoord dus vol op de aanval gaan spelen. Emmen zakte lekker terug en ondervond daar ook de consequenties van. Michaël Heylen was een kwartier voor tijd invaller Naoufal Bannis helemaal kwijt en kon maar 1 ding doen: aan de noodrem trekken. De verdediger van Emmen kon met rood naar de kleedkamer vetrekken en de club uit Drenthe moest het laatste stukje van de wedstrijd dus met 10 man uitspelen.

Punt

Feyenoord wist hier lang niet van te profiteren. De Rotterdammers doken geregeld in het vijandelijke strafschopgebied op, maar tot grote kansen leidde dit niet. Larsson was 5 minuten voor tijd nog dichtbij met een mooie vrije trap, maar Emmen-goalie Dennis Telgenkamp bracht goed redding.

Maar in de absolute slotfase was daar toch het (onverdiende) punt. De bal belandde na een vrije trap voor de voeten van Jens Toornstra, die niet nadacht en hard uithaalde. Het leer belandde achter Telgenkamp en zorgde toch voor wat vreugde bij Feyenoord.