Feyenoord geeft 'kleine broertje' Sparta dikke billenkoek: 7-0

Pro shots

admin • 15:16, 17-12-2017 / Laatste Update: 13:52, 08-01-2024

Feyenoord heeft even laten zien wie er nu echt de club van Rotterdam is. Op Het Kasteel van Sparta werd flink huisgehouden en na een wervelde show van 90 minuten stond er een eindstand van 7-0 op het scorebord!

Sparta had zich vast meer voorgesteld van de Rotterdamse derby. De pot tegen 'grote broer' Feyenoord is voor veel Spartanen de wedstrijd van het jaar, maar al snel werd duidelijk dat de punten mee zouden gaan naar Rotterdam-Zuid.

Na een kwartiertje spelen stond het namelijk al 3-0. Tonny Vilhena, Dylan Vente (die mocht starten door afwezigheid van Nicolai Jorgensen) en Jerry St. Juste waren de doelpuntenmakers. Vilhena maakte er nog voor het half uur zelfs 4-0 van. De Sparta-fans konden het letterlijk niet aanzien.

— FOX Sports (@FOXSportsnl) 17 december 2017

Rustig aan doen?

Genoeg tijd en ruimte voor Feyenoord om een beetje rustig aan te doen dus, maar dat kwam geen moment in de hoofden van de goed spelende Feyenoorders op. Vlak na rust kopte Renato Tapia uit een corner de 5-0 binnen. Pas nadat Steven Berghuis er 6-0 van had gemaakt ging de storm van de landskampioen wat liggen.

Alleen invaller Bilal zorgde nog voor de kers op de taart door na nieuw geschutter in de verdediging van Feyenoord de 7e  binnen te koppen. Nog NOOIT won Feyenoord met zulke dikke cijfers van de kleine broer uit Rotterdam-West.