Feyenoord heeft groepsfase Europa League in vizier na dikke zege op Hapoel Beer Sheva (video)

BSR Agency

Bart van der Wijst • 23:21, 22-08-2019 / Laatste Update: 19:38, 08-01-2024

Feyenoord staat met 1,5 been in de groepsfase van de Europa League. In de eigen Kuip werd het Israëlische Hapoel Beer Sheva eenvoudig aan de kant geschoven: 3-0. Leroy Fer, terug in Rotterdam én na enkele wedstrijden weer terug in de basis, was belangrijk met 2 treffers.

Vanaf het allereerst fluitsignaal was Feyenoord erop gebrand om een goed resultaat neer te zetten. Met aanwinst Edgar Ié in het hart van de defensie naast Eric Botteghin. Ook Fer en Sam Larsson, die afgelopen weekend zo werd bekritiseerd, startten in de basiself.

Loon naar werken

Feyenoord was stukken beter dan Hapoel Beer Sheva in de 1ste helft, maar de kansen werden niet benut. Na een snelle vrije trap was de thuisploeg het dichtst bij een treffer, maar Fer raakte de paal. Aan de andere kant was Nigel Hasselbaink even gevaarlijk. De Nederlander vond Kenneth Vermeer op zijn weg. Net toen Beer Sheva wat sterker leek te worden, viel de 1-0. Steven Berghuis knalde op de paal en in de rebound scoorde Larsson: 1-0. Dat was dik verdiend.

(tekst loopt door onder de video)

GOAL! Sam Larsson schiet Feyenoord op een 1-0 voorsprong tegen Hapoel Beer Sheva! 💥💥

— Veronica Inside (@veronicainside) August 22, 2019

Na de thee was het spelbeeld hetzelfde. De ploeg uit Israël zakte terug en liet Feyenoord komen. Na 10 minuten lag de bal er alweer in. Fer torende na een corner boven de defensie van Beer Sheva uit en in de kluts frommelde de middenvelder de bal binnen. Een kleine 20 minuten later was het andermaal raak uit een corner. Fer pegelde een bal vanaf de rand van de 16 het doel in. Enkele minuten voor tijd kreeg hij een publiekswissel. Berghuis had de 4-0 nog op zijn schoen, maar de keeper van Beer Sheva voorkwam een grotere nederlaag.