Feyenoord wint weer niet en blijft kampioen van het rechterrijtje

BSR/Orange Pictures

admin • 20:37, 20-10-2019 / Laatste Update: 21:54, 04-01-2024

Na de enorme afstraffing tegen Fortuna Sittard en een interlandperiode heeft Feyenoord weer niet gewonnen. In De Kuip werd het slechts 1-1 tegen Heracles, waardoor de Rotterdamse voetbalclub kampioen van het rechterrijtje blijft.

Feyenoord, waar Senesi zijn 1ste basisplaats had (ten koste van aanvoerder Botteghin) kwam al vroeg op voorsprong, en hoe! Jens Toornstra schoot bijzonder hard raak van afstand en gaf De Kuip zo reden tot juichen. Het kon door een slotoffensief in de 1ste helft ook nog 2-0 worden, maar die kansen vlogen er niet in.

Beter Heracles

Na rust was het juist de uitploeg die veel dreigender was en dat leidde dan ook tot de gelijkmaker. Orestis Kiomourtzoglou wurmt zich langs een aantal spelers van Feyenoord, waarna hij de bal laag achter doelman Kenneth Vermeer schuift.

Megakansen voor Haps en Narsingh!

Het bleek voor de Rotterdammers het signaal om wakker te worden, want daarna werd een lang offensief ingezet. Het leverde veel dreiging op en Ridgeciano Haps kreeg 10 minuten voor tijd de ultieme kans op de winnende, maar die werd door een meelopende verdediger met een ultieme krachtsinspanning over gekopt. Luciano Narsingh had ook de 2-1 op z'n schoen, maar hij treuzelde veel en veel te lang en schoot vervolgens langs.