Feyenoord is nu een jaar lang ongeslagen in de competitie, ondanks puntenverlies bij RKC

BSR Agency

Robert Hüsken • 19:35, 25-10-2020 / Laatste Update: 13:24, 07-01-2024

Feyenoord is na de 2-2 uit bij RKC Waalwijk nu een jaar ongeslagen in de Eredivisie. Toch zal de ploeg van trainer Dick Advocaat daar nu niet heel blij mee zijn, aangezien er deze zondag 2 dure punten zijn verspeeld bij de ploeg die vorig seizoen onderaan eindigde.

Feyenoord oogde in de eerste helft fris. Niet dat het nou zo'n leuke pot was om naar te kijken, maar zeker na zo'n Europese uitwedstrijd kwam Feyenoord best aardig voor de dag. Bleek Joao Carlos Teixeira wat minder fris. Hij raakte na 35 minuten al geblesseerd en moest worden vervangen door Nicolai Jørgensen.

Jørgensen

RKC kwam in de tweede helft zelfs nog op voorsprong ook. Cyril Ngonge zorgde in de 50ste minuut voor de 1-0. Tot overmaat van ramp voor Feyenoord-trainer Dick Advocaat greep de net ingevallen Jørgensen ook nog naar zijn hamstring. Man man man. Altijd wat met die vent. Hup, snel Christian Conteh klaar laten maken voor een invalbeurt. Net toen hij klaarstond, kreeg Jørgensen de bal nog voor zijn voeten. Schiet hij ook nog RAAK, haha! Wat een verhaal. 1-1. Meteen daarna werd Jørgensen natuurlijk wel eruit gehaald.

Ola John & Ridgeciano Haps

In de 80ste minuut kwam RKC voor de 2de keer op voorsprong, door een goal van invaller Ola John. Schuivertje. Ridgeciano Haps schoot 4 minuten later heerlijk de 2-2 in de verre hoek.

Jaar ongeslagen

De laatste nederlaag van Feyenoord in de competitie dateert van 27 oktober 2019. Toen ging Feyenoord er met 4-0 af bij Ajax. De tweede Klassieker is dat seizoen niet gespeeld en door corona is er sowieso lang niet gevoetbald, maar het is toch knap. Aangezien Feyenoord zondag pas weer in de competitie speelt, is Feyenoord een jaar lang ongeslagen nu.