Feyenoord kan nog steeds gewoon door in de Europa League, ondanks nederlaag tegen Dinamo Zagreb

BSR Agency

Martijn Baars • 21:49, 03-12-2020 / Laatste Update: 20:33, 04-01-2024

Feyenoord ging als nummer 2 van de Europa League-groep het duel met koploper Dinamo Zagreb in. Na 90 minuten stapten de Rotterdammers met een 2-0 nederlaag van het veld en zakte het naar plek 3. Toch is overwintering in Europa nog altijd binnen handbereik.

Op het einde van de eerste helft kreeg Feyenoord een penalty tegen. Even daarvoor waren Spajic en een Zagreb-speler met elkaar gebotst. Het kostte Spajic de wedstrijd. Hij was in de 1e helft de 2e Feyenoord-speler die geblesseerd eraf moest. Bryan Linssen greep halverwege naar zijn hamstring. En Feyenoord heeft al zoveel blessures... Bruno Petkovic benutte de strafschop: 0-1.

Grensrechter vlagt, goal telt toch

Vlak na rust werd het ook al meteen 0-2. Hoewel de grensrechter zijn vlag omhoog stak bij de goal van Majer Lovro, telde de goal toch nadat de scheidsrechter met 'm ging babbelen. Daar bleef het bij in De Kuip.

Overwintert Feyenoord in Europa?

Maar wie dacht dat daarmee het Europese avontuur voor Feyenoord stopt, heeft het mis! Sterker nog: de Rotterdammers hebben plaatsing voor de volgende ronde van de Europa League gewoon nog in eigen hand. Omdat Wolfsberger met 1-0 won bij CSKA Moskou, kan Feyenoord het in de laatste wedstrijd nog halen. Het enige wat dan moet gebeuren, is dat Feyenoord wint op bezoek bij de Oostenrijkse club Wolfsberger. Die club kreeg in Rotterdam nog 3 penalty's en won met 4-1. Winnen is door in de Europa League, bij elk ander resultaat zijn Dick Advocaat en z'n mannen uitgeschakeld.