Feyenoord komt na goede start niet verder dan matig gelijkspelletje in Europa League

BSR/Soccrates

admin • 23:53, 07-11-2019 / Laatste Update: 17:02, 13-12-2023

Feyenoord heeft nagelaten goede zaken te doen Groep G. Thuis tegen Young Boys stond Feyenoord al vroeg met 1-0 voor, maar zag die voorsprong in de slotfase verdwijnen. Zo werd de eerste wedstrijd met Dick Advocaat als hoofdtrainer in de Kuip geen feestje: 1-1.

In Rotterdam begon het EL-avondje wel lekker met een flinke dosis vuurwerk van de Feyenoord-fans. De sfeer zat er meteen goed in, en werd na dik een kwartier nog beter toen Steven Berghuis overtuigend de 1-0 maakte vanaf 11 meter. Zo begon de eerste thuiswedstrijd van Dick Advocaat als hoofdtrainer van Feyenoord meer dan prima.

Matige tweede helft

Na de 1-0 waren de ploegen redelijk in evenwicht. Het regende geen kansen. Na bijna 70 minuten voetbal stond het, gerekend in schoten op doel, slechts 3-2.

Feyenoord kwam nog goed weg na een overtreding van Jan-Arie van der Heijden. Als er een VAR was geweest in de Europa League, was er een goede kans dat Feyenoord met 10 man verder had moeten spelen na deze overtreding van de centrale verdediger.

Tekst loopt door onder de video.

Jan-Arie van der Heijden zal blij zijn dat er geen VAR aanwezig is vanavond 🤐#VTBL #UEL #FEYYB pic.twitter.com/JUfvdO4RKN

— VTBL ⚽ (@vtbl) November 7, 2019

Pijnlijk tegendoelpunt

Young Boys kwam er na een lange bal snel uit, Ié verrekte zijn hamstring en een paar tellen later stond het al 1-1 nadat de rebound door Marvin Spielmann hard over de grond binnen werd geschoten.

Orkun Kökcü kreeg nog alle ruimte om 10 minuten voor tijd rond het strafschopgebied hard af te ronden, maar zijn schot vloog de tribunes in. In de laatste minuten eindigden de aanvallen vaak door slordigheidsfouten en werden de Zwitsers niet meer echt met de rug tegen de muur gezet.

In de laatste minuut van de wedstrijd sneed Steven Berghuis een vrije trap strak aan, maar het lukte Nicolai Jørgensen net niet om die bal ook binnen te werken. Zo eindigde de wedstrijd in een 1-1 gelijkspel. Ondanks dat Feyenoord slechts 1 punt pakte deze wedstrijd, houdt het nog wel uitzicht op overwintering in de Europa League. Check hier de hele stand in Groep G.