Feyenoord komt pas laat op gang en wint stadsderby van Excelsior

admin • 18:24, 19-08-2018 / Laatste Update: 07:09, 07-01-2024

Eindelijk, ze kunnen weer lachen in Rotterdam! Althans, bij Feyenoord, want die club won met 3-0 van stadsgenoot Excelsior. Na het verlies van vorige week tegen De Graafschap en de uitschakeling in Europa tegen AS Trencin, is dit een lekkere overwinning voor de ploeg van Van Bronckhorst.

Het spel was met name in het begin niet om over naar huis te schrijven, maar de 1-0 mocht er zijn. Jordy Clasie vond Sam Larsson met een prachtpass, de Zweed bediende RVP en die rondde mooi af. De 1e seizoenstreffer voor captain Van Persie!

Kansjes Feyenoord

Diezelfde Larsson had voor rust eigenlijk zelf ook wel 1 of 2 keer moeten scoren. Excelsior had weinig in te brengen en hoopte op een foutje van de thuisploeg, maar dat bleef uit.

Weinig goals

Feyenoord begon de 2e helft wat flets en slapjes, maar in de laatste 20 minuten stapelden de kansen zich op. Uiteindelijk was het St. Juste die een mooie aanval afrondde, maar daar moest de ploeg wel erg lang op wachten. Berghuis, Van Persie (die eindelijk de 90 minuten volmaakte) en Vilhena hadden goede kansen om de score uit te breiden. Dat lukte niet. Waar hebben we dat eerder gezien...

Heerlijke goal Van der Heijden

In de laatste minuut van de officiële speeltijd kwam die 3e treffer er alsnog. Robin van Persie zocht goed positie, speelde zijn man uit en zette voor op Jan-Arie van der Heijden. De verdediger scoorde de 3-0 met een bekeken hakballetje.

Al met al en vooral uiteindelijk tóch een prima middagje voor Feyenoord. Tevreden gezichten in De Kuip, want wat snakten ze naar een goede overwinning!