Feyenoord moet het tegen NEC doen zonder rechtsback Pedersen

24 september 2021

ANP

Feyenoord moet het zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen NEC doen zonder rechtsback Marcus Pedersen. De Noor is niet okselfris uit de midweekse ontmoeting met Heerenveen gekomen en zit niet bij de wedstrijdselectie. Lutsharel Geertruida is volgens trainer Arne Slot de vervanger van de bij Molde weggeplukte Noor, al is de kans groot dat de speler die pas net terug is van een knieblessure het duel niet volledig zal kunnen uitspelen.


Slot werd in aanloop naar de wedstrijd tegen NEC nog gevraagd naar de uitspraken van collega Roger Schmidt. Die zei 3 dagen na de 0-4 oorwassing tegen Feyenoord dat Go Ahead Eagles, waar PSV midweeks ternauwernood won, de beste tegenstander was geweest van zijn elftal. Slot somde de clubs op waar Feyenoord al tegen heeft gespeeld. Willem II, FC Utrecht, PSV en Heerenveen. "Allemaal clubs die in de top 6 staan. En dan hebben we ook nog tegen Go Ahead gewonnen, eigenlijk de sterkste", knipoogde Slot.

Fitheid
De trainer ging verder uitgebreid in op fitheid in het betaalde voetbal. Kan Feyenoord in een druk schema met weinig spelers overeind blijven. "Bij AZ werden de spelers in de jeugd zo voorbereid dat ze dergelijke schema’s aan moesten kunnen", zegt Slot. "Of wij dat straks ook kunnen, moet blijken. Ik kijk naar de gelopen kilometers en de hoge intensiteit sprints boven de 20 kilometer per uur. De medische staf zal naar meer dingen kijken en die kunnen mij ook adviseren om bijvoorbeeld een speler niet op te stellen of korter te laten spelen. Maar een trainer kan dat advies ook naast zich neerleggen."

Nijmeegse muur
Slot verwacht dat NEC een muur zal bouwen in de Kuip. "Dat verwacht ik wel", zegt Slot. "Maar zo hebben we meer wedstrijden gespeeld. Alleen tegen PSV was dat minder. We moeten er in de toekomst naar toe dat we ook in die wedstrijd voetballend kunnen heersen."