Feyenoord moet vrezen voor plek 3 na pijnlijke nederlaag in Groningen

BSR

Sjors Tanis • 17:22, 17-02-2019 / Laatste Update: 00:28, 09-01-2024

Feyenoord heeft een zeer pijnlijke nederlaag geleden op bezoek bij FC Groningen. De ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst verloor door een eigen treffer van Sven van Beek voor rust met 1-0 van de nummer 13 van de Eredivisie.

Feyenoord blijft ondanks de nederlaag 3e, maar het verschil met nummer 4 AZ is nog maar 2 schamele puntjes.

6e eigen goal Van Beek

In de 26e minuut ging het mis voor Feyenoord, toen Van Beek zijn eigen doelman bij Feyenoord, Kenneth Vermeer, passeerde. Het was al de 6e eigen goal van Van Beek in de Eredivisie en 5 daarvan gebeurden met Vermeer op het doel.

Slap Feyenoord

Ook na de achterstand kon Feyenoord weinig forceren. Sterker, de thuisploeg kreeg meer én de betere kansen tegen de Rotterdammers. Feyenoord speelde met Nicolai Jørgensen als aanvalsleider. De licht aangeslagen Sam Larsson (enkel) begon op de bank. Met clubtopscorer Robin van Persie kort achter de spitsen dwongen de bezoekers voor de rust amper kansen af. Ook na de pauze was Feyenoord vrijwel machteloos. FC Groningen straalde veel meer wilskracht uit, maar verzuimde het duel vroegtijdig te beslissen. Met Larsson voor Jens Toornstra trachtte Van Bronckhorst het 6e competitieverlies nog af te wenden. De gelijkmaker zat er echter geen moment in.

Wisselvallig

Voor Feyenoord is het alweer de 3e nederlaag in 5 competitiewedstrijden na de winterstop. Er werd gewonnen van Ajax (6-2) en De Graafschap (4-0), maar verloren van PEC Zwolle (3-1), Excelsior (2-1) en nu dus FC Groningen (1-0).

Feyenoord heeft nog altijd 42 punten, nu uit 22 duels. Daarmee staat de ploeg 3e, maar AZ is na een goede reeks genaderd tot 2 punten. FC Groningen stijgt met stip en staat voorlopig 9e met 27 punten.