Feyenoord neemt na rust afstand van FC Groningen

Pro Shots / Cor Lasker

admin • 22:37, 25-11-2017 / Laatste Update: 03:08, 07-01-2024

Feyenoord heeft op bezoek bij FC Groningen weer eens de volle winst gepakt. De Rotterdammers wonnen met 2-0, door doelpunten van Tonny Vilhena en Nicolai Jørgensen.

Voor de rust was er weinig te beleven in het Noordlease stadion. Het opvallendste was misschien nog wel het blessure geval van Ridgeciano Haps. Hij moest al in de 20e minuut woorden vervangen door Mikel Nelom. Een 2-tal kansen van Feyenoord maakten de 1e helft compleet, waarna het gezelschap aan de thee kon.

Na rust was het al snel juichen geblazen voor Feyenoord. Een inzet van Berghuis werd nog gekeerd door Padt, die op de rebound van Vilhena geen antwoord meer had. Exact 10 minuten later kon Feyenoord weer gaan juichen na een parel van een treffer van de voet van Jørgensen. Vanuit een onmogelijke hoek stiftte hij de bal in het net. Dat Berghuis een assist met een hakje op zijn naam schrijft maakte de treffer des te mooier. Het was voor het eerst sinds 1 oktober dat Feyenoord met 2 doelpunten verschil aan de leiding ging.

Geen grote dreiging meer

FC Groningen leek er vanaf de 78se minuut nog een slotoffensief(je) uit te persen, maar meer dan een halve kans voor Veldwijk en een schot op de lat van Te Wierik hadden de Noorderlingen niet te bieden. Feyenoord speelde de wedstrijd vervolgens uit en staat voorlopig even op de 4e plek. Of dat op het eind van de avond nog zo is hangt af van de uitslag van de wedstrijd sc Heerenveen - PEC Zwolle.

Voor het eerst sinds 1 oktober wint Feyenoord weer een wedstrijd in de Eredivisie! #feyenoord #berghuis #eredivisie #grofey