Feyenoord in de problemen na beschamende nederlaag in eigen huis

BSR

admin • 22:41, 16-03-2019 / Laatste Update: 05:13, 06-01-2024

Willem II heeft met een 3-2 overwinning voor een stunt gezorgd in De Kuip. Feyenoord kwam wel 2 keer op voorsprong, maar de Tricolores gingen er met de punten vandoor. Dat kwam ook omdat Pol van Boekel door een ingreep van de VAR een gelijkmaker afkeurde.

Van Boekel keurde een goal van Jorgensen af, omdat hij op het scherm zag dat de Deen zijn mandekker had vastgehouden.

Het is voor de Rotterdammers het zoveelste puntverlies. Sinds de 6-2 winst op Ajax won de ploeg van Giovanni van Bronckhorst maar 2 van de 7 eredivisiewedstrijden. Hierdoor wankelt de positie op de ranglijst.

Berghuis en Heerkens

Steven Berghuis had Feyenoord op voorsprong gezet, nadat hij een snelle counter met een heerlijk stiftje had afgemaakt. Het bleek niet het begin van iets mooiers te worden. Een corner van Willem II werd niet goed weggewerkt, waardoor verdediger Freek Heerkens uit de kluts raak kon schieten.

Botteghin

In de 2e helft kopte Botteghin de volgende voorsprong binnen. Het was er eentje om in te lijsten: de beresterke Braziliaan duwde zich vrij en stuurde de bal geweldig binnen.

Lewis

Het mocht opnieuw niet baten, want Fernando Lewis zorgde al na 6 minuten voor de gelijkmaker. De rechtsback onderschepte een pass van Haps om hem niet veel later in de hoek van de 16-meter af te drukken: 2-2.

Isak

De schrikbarend slechte Feyenoord-verdediging bracht de Rotterdammers nóg verder in de problemen. Alexander Isak kon kinderlijk eenvoudig langs de achterhoede dribbelen om Willem II op voorsprong te brengen.