Feyenoord schuift Sjaak Troost naar voren als interim-technisch directeur

24 mei 2019

VI & Pro Shots

Feyenoord heeft na maanden zoeken eindelijk een nieuwe technisch directeur. Die werd dichter bij huis gevonden dan iedereen verwachtte. Sjaak Troost stopt als commissaris en is in ieder geval komend seizoen de opvolger van Martin van Geel. Hij begint op 1 juni.


De 59-jarige Troost is de komende én winterse transferperiode de eindverantwoordelijke op technisch vlak, daarna komt hoogstwaarschijnlijk alsnog de droomkandidaat. Hij gaat dus als een soort interim-technisch directeur aan de slag.

Blijven zoeken
Het vastleggen van Troost moet de club de tijd geven om alsnog de perfecte kandidaat te vinden. Daar heeft de clubleiding nu dus maanden extra de tijd voor. Troost werd recent wel genoemd als een van de mensen in de 'denktank' die actief zou meepraten over het beleid en vooral de aan te trekken spelers. Samen met hoofd opleidingen Stanley Brard en prominent jeugdtrainer Dirk Kuyt.

Weg uit rvc
Troost gaat nu dus de kar zelf trekken. Om die reden zal hij tijdelijk terugtreden uit de raad van commissarissen, het controlerend orgaan van de club. Troost kan immers onmogelijk zichzelf controleren.

Troost was in januari 2018 toegetreden tot de raad van commissarissen van Feyenoord. Hij vulde toen de vacature in die was ontstaan door het vertrek van Rob Slotboom.

Reacties
Jan de Jong: "Eerlijk is eerlijk: we hebben de markt goed geïnventariseerd, maar de ideale TD is momenteel niet voorhanden. Nu er belangrijke maanden aankomen zijn we daarom blij dat we tijdelijk een beroep kunnen doen op een ras-Feyenoorder, die deze functie goed kan en wil invullen. En eentje die, zoals het een Feyenoorder betaamt, opstaat nu de club hem nodig heeft."

Troost is blij met zijn nieuwe job. "Omdat ik de club goed ken natuurlijk. En dus weet dat er - bijvoorbeeld met mijn mededirecteuren en mensen als Stanley Brard, Dirk Kuyt, de nieuwe trainer Jaap Stam en nog talloze anderen - genoeg collega's met specifieke kennis en vaardigheden in huis zijn om samen tot goede besluiten voor Feyenoord te komen."