Feyenoord scoort 5 keer, maar wint met 3-0 van SC Heerenveen

BSR/Soccrates

admin • 00:40, 05-04-2019 / Laatste Update: 11:44, 07-01-2024

Vooral in de 1e helft was er genoeg te zijn bij Feyenoord tegen SC Heerenveen. De VAR keurde 2 goals van de thuisploeg af en de wedstrijd lag nog even stil door vuurwerk op het veld. De Rotterdammers lieten zich niet van de wijs brengen en wonnen met 3-0.

Nicolai Jørgensen kon in de 1e helft 2 keer juichen voor een doelpunt, maar kreeg er maar 1 achter zijn naam. Het openingsdoelpunt werd door de videoscheidsrechter geannuleerd door een duwfout van Eric Botteghin. In de 32e minuut was het alsnog raak voor de spits van Feyenoord. In de 40e minuut kon Berghuis de 2-0 binnen tikken, maar ook dat doelpunt werd afgekeurd. Zo stond Feyenoord in de rust na 3 doelpunten  op 1-0 voorsprong.

In de 1e helft lag de wedstrijd ook nog even stil doordat er vuurwerk op het veld kwam. Het vuurwerk kwam met ballonnen de kuip in zweven. Dat kwam vermoedelijk van supporters die meeliepen in een protestmars.

Kuipers uitgefloten

Door de afgekeurde doelpunten werden Björn Kuipers en zijn assistenten door het publiek de kleedkamer in gefloten.

Berghuis beslist wedstrijd

Vlak na ruste maakte Steven Berghuis de bevrijdende 2-0 voor Feyenoord. Geen scheidsrechter of VAR die hem nog terug kon fluiten. Zo had de thuisploeg de overwinning al vroeg in de 2e helft wel op zak.

Met een lekkere volley zorgde Tonny Vilhena in de 71e minuut voor het 3e doelpunt van de avond. Daarmee waren de punten voor Feyenoord helemaal veilig en was de wedstrijd echt wel gespeeld. Op de ranglijst komt Feyenoord nu met 50 punten op de 4e plek, 1 punt achter nummer 3 AZ.