Feyenoord serieus in gesprek met Amerikaanse miljonairs die geld in de club willen pompen

21 juli 2019

john de pater

Feyenoord wil de achterstand op PSV en Ajax gaan verkleinen met hulp van Amerikaanse miljoenen. De clubleiding van de Rotterdammers is serieus in gesprek met een Amerikaanse investeringsmaatschappij die bereid is een deel van de club te kopen. Dat meldt het AD zondagavond.


De vele miljoenen die de club daarmee ophaalt, moeten van Feyenoord weer een volwaardige concurrent van de andere 2 Nederlandse topclubs maken.

President-commissaris Toon van Bodegom is de grote aanjager van het plan. De naderende komst van de dollars is de reden van de onherstelbare aanvaring tussen Jan de Jong en de raad van commissarissen. De inmiddels vertrokken algemeen directeur was ook enthousiast over de miljoenen die naar de Kuip zouden komen, maar de Hagenaar was wel zeer huiverig voor het afstaan van (teveel) macht aan de Amerikanen.

Volgens insiders deinzen Van Bodegom en zijn raad van commissarissen er niet voor terug om de Amerikanen de mogelijkheid te geven om in de Kuip te kunnen meebepalen wie er trainer wordt, wie op de stoel van de technisch directeur gaat zitten en hoe het aan- en verkoopbeleid in Rotterdam-Zuid er uit moet zien, mits daar voldoende miljoenen tegenover staan.