Feyenoord-spits Nicolai Jørgensen is bevrijd: ‘Ja, ik ben nu los’

18 januari 2020

BSR Agency

In de 1e wedstrijd na de winterstop tegen sc Heerenveen had Nicolai Jørgensen amper een half uur nodig om zijn doelpuntenproductie van de 1e seizoenshelft te verdubbelen. De Deense spits scoorde 2 keer en leidde Feyenoord daarmee naar een 3-1 overwinning.


"Ja, ik ben nu los", zei Jørgensen bij FOX Sports. "Eindelijk voelt het goed in mijn hoofd en in mijn lichaam." De nummer 9 van Feyenoord worstelde voor de winterstop met zijn fysieke gesteldheid en met zijn vorm.

Mindere periode
"Ik ben meer dan 4 maanden geblesseerd geweest. Toen ik terug was, maakte ik een paar goals maar voor de kerst had ik een enorme dip. Het was voor mij belangrijk om opnieuw te beginnen en weer 'vrij' in mijn hoofd te worden." De geboorte van zoon Vincent hielp daarbij.

Happy door kiddo
"Mijn zoon is mijn grootste cadeau. Ik ga er niet over liegen dat dat heel belangrijk voor me is geweest." Jørgensen kreeg nog volop kansen om een hattrick te maken. "Ik was dicht bij mijn 3e goal maar 2 doelpunten is een goed begin. Ik heb dit gevoel echt gemist. Alle endorfine in mijn hoofd explodeerde na die eerste goal. Ik geniet van het maken van doelpunten."

Trainer Dick Advocaat was blij dat Feyenoord de 2e seizoenshelft goed begon. "Dat is de laatste jaren wel eens minder geweest", zei de 72-jarige Hagenaar. "We speelden geen geweldige wedstrijd, Heerenveen was soms gelijkwaardig of beter dan wij maar qua effectiviteit deden wij het een stuk beter."