Feyenoord stapt per direct uit de onderhandelingen over uitsupporters bij Klassiekers

4 juni 2019

Soccrates Images

Feyenoord stopt per direct met de onderhandelingen over het toelaten van uitfans bij Klassiekers. Aanleiding voor de rigoureuze beslissing is een aantal incidenten de laatste weken. Onder andere de wedstrijd tussen Ajax Onder 19 en Feyenoord Onder 19 moest worden gestaakt nadat familieleden van Feyenoord-spelers werden belaagd door 'fans' van Ajax.


'Feyenoord moet concluderen dat het punt nog niet genaderd is dat erop vertrouwd kan worden dat wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord onder normale omstandigheden kunnen verlopen met uitfans erbij. De club heeft daarom de andere betrokkenen partijen inmiddels laten weten geen verdere medewerking te verlenen', schrijft de club in een statement.

Streep door de plannen
De afgelopen maanden waren al die betrokken partijen (Feyenoord, Ajax, supportersverenigingen, burgemeesters en gemeenten) bezig om een plan in elkaar te zetten om uitfans weer toe te laten tijdens wedstrijden tussen Feyenoord en Ajax. Door die plannen kan nu een hele dikke vette streep.

Al sinds 2009
'Daarmee komt er dus voorlopig geen verandering in de al sinds 2009 geldende situatie dat er bij wedstrijden tussen Ajax en Feyenoord geen uitsupporters welkom zijn.'