Feyenoord-talent Orkun Kökçü verkiest Turkije boven interlandcarrière bij Oranje

21 juli 2019

BSR

Feyenoord-middenvelder Orkun Kökçü heeft een zeer belangrijke beslissing genomen over zijn toekomst als international. Het 18-jarige talent wil voor Turkije uitkomen.


Dat is opmerkelijk, omdat Kökçü de voorbije jaren met grote regelmaat uitkwam voor diverse Nederlandse jeugdelftallen. Eerder dit jaar droeg het in Haarlem geboren talent nog de aanvoerdersband bij Oranje Onder-19. Ook kwam hij in actie voor Onder-18 en Onder-17.

Hoşgeldin
Hij zal uiteindelijk dus niet debuteren voor het 'grote' Oranje. Kökçü heeft besloten om voor Turkije uit te komen. Dat heeft hij zondag tijdens de Open Dag van Feyenoord aan VI laten weten. Goede gesprekken met de Turkse voetbalbond hebben hem overtuigd.

In april zei Kökçü in gesprek met VI nog dat hij nog geen definitieve keuze kon maken. "Stel ik word in de toekomst niet geselecteerd voor Oranje, maar krijg wel een uitnodiging uit Turkije? Wat moet ik dan doen? Dan kan ik ook geen nee zeggen. Momenteel zit ik goed en voel ik me thuis bij Oranje." Daar is hij nu dus op teruggekomen.