Feyenoord-trainer Slot niet helemaal tevreden over Sinisterra: ‘Had team meer moeten helpen’

14 september 2021

ANP
feyenoord-trainer-arne-slot-kritisch-op-luis-sinisterra-had-team-meer-moeten-helpen-tegen-maccabi-haifa-uefa-conference-league

Trainer Arne Slot van Feyenoord hield aan de 1e groepswedstrijd in Israël tegen Maccabi Haifa (0-0) in de Conference League gemengde gevoelens over. "We hadden kunnen winnen", zei hij bij ESPN.


"Maar dit is geen eenvoudige tegenstander. Voor Feyenoord is een gelijkspel in een uitwedstrijd een oké-resultaat, al hadden we eigenlijk misschien wel recht op meer."

Sinisterra
Slot liet zich nogal kritisch uit over zijn aanvaller Luis Sinisterra. "Hij legde na de rust meer energie in de wedstrijd dan in de 1e helft. Hij deed aanvankelijk niet voldoende. In bepaalde fases had hij het team meer moeten helpen. Hij is een ontzettend belangrijke speler, hij kan het verschil voor ons maken. Maar dan moet hij veel agressiever spelen om aan de bal te komen. Dat ging na de rust gelukkig stukken beter. Dan zie je ook meteen hoe gevaarlijk en dreigend hij is."

Slot was al met al redelijk tevreden met het optreden van Feyenoord. "We hebben de wedstrijd gecontroleerd en amper wat weggegeven. We hebben daarnaast zelf kansen gecreëerd, niet ontzettend veel, maar voor een uitwedstrijd had dit in principe voldoende moeten zijn om een doelpunt te maken. Dat hebben we helaas niet gedaan, maar het is ook heel belangrijk dat je hier niet verliest. Later zal wel duidelijk worden wat de waarde is van dit gelijkspel. Ik denk niet dat er veel ploegen bij Maccabi met grote cijfers gaan winnen."