Feyenoord verliest debuutwedstrijd van Jaap Stam in De Kuip

17 juli 2019

BSR Soccrates

Jaap Stam had vast een beter debuut in de Kuip in gedachten. De coach zag zijn Feyenoord met 0-3 verliezen van het Griekse Panathinaikos in de eigen Kuip. Al gaf de uitslag niet helemaal goed weer hoe de wedstrijd was verlopen. Toch is het een vervelend verlies voor de Rotterdammers.


De trainer zag zijn ploeg vanavond in de Kuip tegen de Grieken erg naïef beginnen. Een dekkingsfout van Jeremiah St. Juste en knullig balverlies van Berghuis zorgden voor een snelle 0-2 tussenstand. Namens de Grieken scoorden de Italiaanse spits Federico Macheda en middenvelder Giannis Bouzoukis. Berghuis raakte nog de lat, waar Eric Botteghin en Dylan Vente kopkansen onbenut lieten.

Kansen niet benut
Ook na rust kreeg Feyenoord volop kansen, maar de Grieken waren veel effectiever. Nikos Vergos tikte een kwartier voor tijd 0-3 achter keeper Kenneth Vermeer, dit keer na een inschattingsfout van Tyrell Malacia.

Zaterdag speelt Feyenoord in Rotterdam een besloten oefenwedstrijd tegen het Duitse Karlsruher SC. De bedoeling is dat de nog contractloze Leroy Fer in die partij zijn 1e speelminuten krijgt voor Feyenoord.

Interesse in Berghuis
Vlak voor het duel kreeg Feyenoord nog te horen dat PSV wel interesse heeft in Steven Berghuis. Jaap stam verloor Robin van Persie, Tonny Vilhena en Jordy Clasie al. Het zou niet lekker zijn als Berghuis ook nog vertrekt. "Ik werd gebeld door Jan die vertelde dat hij ermee op ging houden. Dat was onverwachts", zei Stam voor de wedstrijd.