Feyenoord verslaat FC Porto na goal Toornstra en geweldige solo Karsdorp (video's)

Trevor Wagener • 22:50, 03-10-2019 / Laatste Update: 23:29, 05-01-2024

Feyenoord heeft haar 2e wedstrijd in de groepsfase van de Europa League met horten en stoten over de streep getrokken. In een kolkende Rotterdamse Kuip werd FC Porto verslagen: 2-0.

De 1e kans van de wedstrijd was voor de Portugezen, maar de Japanner Shoya Nakajima schoot de bal over het Feyenoord-doel. Na een minuut of 25 schreeuwde iedereen in Rotterdam om een pingel nadat Steven Berghuis werd gevloerd, maar de penalty kwam er niet.

Bevrijdende treffer

Kort hierna werd De Kuip opgeschrikt door een luide knal: iemand stak vuurwerk af en er werd door gevoetbald. In de minuten dat Feyenoord alles van zich af had geschud en lekker in de wedstrijd zag, was routinier Pepe dichtbij de 0-1. Zijn kopbal werd gekeerd door Kenneth Vermeer.

Kort na rust was het wel meteen raak voor Feyenoord. Na een goede actie van Sam Larsson zette Jens Toornstra Feyenoord met een bekeken balletje binnenkant voet op voorsprong. Diezelfde Toornstra kon een paar minuten daarna de 2-0 maken, maar Porto-goalie Agustín Marchesin redde van dichtbij.

Klasse Karsdorp

Het regende in die fase kansen voor Feyenoord, maar ook voor Porto. Eerst zag Larsson een wippertje op de paal belandden, waarna Porto met een heerlijke variant bij een vrije trap de lat raakte en Moussa Marega van een meter of 5 de bal hoog over het doel van Vermeer schoot.

Uit het vuur slepen

Met nog een kwartier te gaan schoot ook Luis Diaz op de Feyenoord-lat en zette Porto eens te meer aan. Daarna begon Rick Karsdorp aan een geweldige solo. Hij omspeelde de gehele Porto-defensie en zette de 2-0 op het bord.

In de slotminuten had Tiquinho Soares - die nog even vervelend deed tegen Edgar Ié - de kans op de 2-1, maar Vermeer en heel de Feyenoord-verdediging gooide zich ervoor waardoor de stand onveranderd bleef.