Feyenoord verspeelt dure punten in Zwolle

admin • 18:25, 09-04-2017 / Laatste Update: 14:36, 12-12-2023

Feyenoord heeft erg kostbare punten laten liggen tegen PEC Zwolle. In Zwolle kwam de thuisploeg zondag al zeer snel op 2-0. Feyenoord kwam nog wel op gelijke hoogte, maar kon daarna niet doordrukken. Het gat met nummer 2 Ajax is nog maar 1 schamel puntje.

Het leek er even op dat Feyenoord zou starten met de terugkerende Nicolai Jørgensen weer in de spits, maar vlak voor de wedstrijd werd toch besloten dat hij niet kon starten. Dirk Kuyt verving hem in de punt van de aanval. Karsdorp was ook nog geblesseerd en Tonny Vilhena keerde terug van zijn schorsing.

Snelle goal voor PEC

Die terugkeer mocht echter niet baten, want na 3 minuten was het al raak voor de Zwollenaren. Queensy Menig was véél sneller dan Fernando Botteghin en kon Bradley Jones verschalken.

Weer PEC!

Nog geen 10 minuten later maakte PEC nóg een goal. Bram van Polen rondde een aanval uit het boekje af en zorgde er met een fraaie goal voor dat de winst voor Feyenoord enorm lastig werd.

Feyenoord doet snel wat terug

Toch kon Feyenoord al snel wat terugdoen. In de 26e minuut brak Steven Berghuis door op de rechterflank, via Mickey van der Hart schoot hij de bal tegen de touwen. Misschien dat Van der Hart de bal wel had kunnen hebben.

Tegen de rust kreeg Feyenoord steeds meer controle over de wedstrijd, maar voor de thee wisten ze niet meer te scoren. Alle hens aan denk dus voor de Rotterdammers in de 2e helft, terwijl PEC natuurlijk graag 3 punten zou pakken, zodat het wel veilig is en nog een seizoen kan genieten in de eredivisie.

Feyenoord maakt gelijk

Feyenoord ging niet alleen als sterkste ploeg de kleedkamer in, zo kwamen ze er ook uit. Minder dan 10 minuten had de club nodig om de stand gelijk te trekken. Het was weer Berghuis die de bal lekker inschoot en scoorde.

Toornstra verzuimt Feyenoord op voorsprong te zetten

Het leek erop dat Toornstra de Rotterdammers in de 66e minuut zelfs op voorsprong zou zetten. Na een schot van Elia belandde de rebound voor zijn voeten, maar hij kreeg de bal er niet in.

Geen 100 goals voor Kuijt

Kuijt kon zijn 100e eredivisiegoal voor Feyenoord maken zondag, maar dat zat er niet in, want zonder te scoren moest hij in de 72e minuut naar de kant voor Michiel Kramer.

Feyenoord voerde richting het eindsignaal de druk steeds verder op, maar tot veel grote kansen leidde dat niet. De trotse koploper kon daardoor niet meer scoren, ondanks 5 minuten blessuretijd. Ze staan met 4 wedstrijden te spelen wel nog een puntje voor op Ajax. Het wordt nog ongekend spannend in het slot van de eredivisie dit jaar!