Feyenoord vervult plicht tegen Utrecht en houdt titeldroom in eigen hand

Proshots

admin • 18:22, 16-04-2017 / Laatste Update: 13:28, 08-01-2024

Feyenoord heeft zondag een cruciale zege geboekt op FC Utrecht. In de eigen Kuip trakteerden de Rotterdammers het publiek op een 2-0 zege.

In Rotterdam waren de zenuwen de afgelopen week goed zichtbaar. Na een nederlaag tegen Ajax en het gelijke spel tegen PEC was de voorsprong op Ajax geslonken tot slechts één punt. En dan kwam ook FC Utrecht nog eens op bezoek. De ploeg van trainer Erik ten Hag is de laatste weken uitstekend in vorm en verloor al vier duels op rij niet. Geen gemakkelijke opgave dus.

Goed begin

Feyenoord begon daarom extra geconcentreerd aan het vermakelijke duel. Eerst werd een schot van Jens Toornstra gekraakt, waarna uit de daaropvolgende corner een inzet van Steven Berghuis net naast werd getikt. Een heerlijk begin voor de thuisclub, waar de van een blessure herstelde Terence Kongolo het plaatsje van Miquel Nelom overnam in de basis en Nicolai Jørgensen Dirk Kuyt verving.

Kansjes voor Utrecht

Het spel zakte daarna een beetje in, maar in de 31ste minuut was daar plots Gyrano Kerk. Als een duveltje uit een doosje popte hij op voor Brad Jones, omspeelde de doelman en schoot vervolgens vanuit een lastige positie tegen de paal. Vlak daarna dacht Nacer Barazite vol uit te kunnen. Hij zag zijn schot echter worden geblokt door Bart Nieuwkoop.

Handen meteen in de lucht

Na rust konden de handen meteen in de lucht. Jens Toornstra zette de Rotterdammers op geweldige wijze op 1-0. Met de binnenkant van de voet schoot de middenvelder hem net over doelman David Jensen heen. Een zuur begin voor FC Utrecht, dat in de eerste helft zeker niet onderdeed voor de koploper.

Comeback Utrecht?

Waar de eerste helft nog uiterst vermakelijk was, gebeurde er na de goal van Toornstra niet heel veel meer. Pas in de 74ste minuut veerde Utrecht weer even op. De bal bleef hangen na een corner en aanvoerder Willem Janssen kon inschieten. Zijn schot ging via een Feyenoorder echter naast. Drie minuten later dacht Sébastien Haller de gelijkmaker binnen te tikken, maar dat feestje ging niet door. De voorzet van Giovanni Troupee werd namelijk vanuit buitenspelpositie verstuurd. Toch hing een 'Utrechts succesje' in de lucht.

Zekerheid en opluchting

De Kuip zag de bui alweer aankomen. Toch niet weer puntverlies? Nee! Want Eljero Elia maakte in de 79ste minuut aan alle onzekerheid een einde. Met een werkelijk fantastische goal zorgde de vleugelflitser voor de 2-0. Elia kwam vanaf links naar binnen en krulde de bal met rechts héérlijk in de lange hoek.