Feyenoord weet pas in de slotfase FC Utrecht te verslaan

Brian Vesseur • 16:07, 23-09-2018 / Laatste Update: 21:40, 08-01-2024

Feyenoord bleek zondag net iets te sterk voor FC Utrecht. De fans in de Kuip moesten er tot de slotfase op wachten, maar toen scoorde Robin van Persie het openingsdoelpunt. En ook het enige doelpunt, want het bleef 1-0 in Rotterdam.

FC Utrecht begon wat sterker aan de wedstrijd in de Kuip, maar al vrij snel was het Feyenoord dat gevaarlijk werd. De Rotterdammers namen het doel van de uitploeg regelmatig onder vuur. Utrecht kwam er soms sterk uit en zorgde dan voor gevaar aan de andere kant, maar tot doelpunten kwam dat in de eerste helft niet.

In de tweede helft werd Utrecht sterker en moest Justin Bijlow zich nog een paar keer flink strekken om zijn doel schoon te houden. Na een uur spelen kwam Nicolai Jörgensen in het veld voor Jens Toornstra. Na de 5 minuten van vorige week tegen AZ, kreeg de Deense spits nu wat langer de tijd om zichzelf te laten zien. De international is teruggekomen van een blessure.

Toch nog Van Persie

Lang leek de rentree in de Kuip van Jörgensen het interessantste van de wedstrijd te worden, maar dat veranderde in de 87e minuut. Toen was het Robin van Persie die na een voorzet van Jerry St. Juste binnen kon koppen! Toch nog de 1-0 voor Feyenoord.

Stand

Feyenoord had een overwinning nodig, zeker omdat PSV en Ajax later op zondag tegenover elkaar staan. De Rotterdammers komen nu sowieso dichterbij een van de koplopers in de Eredivisie. Voor FC Utrecht begint het seizoen dramatisch: zij hebben pas 5 punten uit de eerste 6 wedstrijden.