Feyenoord wil wat meer ruimte in eredivisie-speelschema: ‘Dat helpt om een halve finale te overleven’

22 april 2022

ProShots

Feyenoord-trainer Arne Slot hoopt dat de KNVB nog wat kan veranderen aan het speelschema van de Eredivisie. De club speelt in de halve finale van de Conference League 2 keer tegen Marseille en zou wat extra tijd tussen die duels en de eredivisieduels in wel waarderen.


Maar gaat dat ook gebeuren? Die kans lijkt klein. Het lukte al niet om de match tegen Utrecht, zondag in Rotterdam, te verplaatsen van zondagmiddag naar zaterdagavond. "Dat is niet door de KNVB afgewezen, maar door de gemeente Rotterdam", zei Slot vrijdag bij de persconferentie.

Fortuna
De 2e wedstrijd waar Feyenoord eventueel op hulp van de KNVB hoopt is die van volgende week zondag in Limburg tegen Fortuna Sittard. Die valt precies tussen de beide wedstrijden tegen Olympique Marseille. De KNVB paste het aanvangstijdstip al aan van 14:30 naar 16:45, maar ideaal zou zijn als de wedstrijd wordt uitgesteld.

"Dat verzoek hebben we nog niet ingediend", aldus Slot. "We praten er intern over en denken er over na. Maar dat het helpt om een halve finale te overleven, daar zal geen discussie over zijn."

PSV
Dan is er nog de match in de Kuip tegen PSV, na het tweeluik met Marseille. Een wedstrijd die beslissend kan zijn in de strijd om de landstitel, maar ook eentje waarin Feyenoord resultaat lijkt te moeten halen om FC Twente van zich af te kunnen houden in de strijd om plek 3.

"Ook over die wedstrijd denken we na. Of de wedstrijd tegen PSV later kan qua tijdstip bijvoorbeeld", zei Slot.

Ajax
Slot werd moe van alweer enkele vragen over zijn mogelijke komst naar Ajax. Hij wil er niks meer over kwijt: "Ik hoor Pep Guardiola wel eens zeggen: next question. Laat ik dat vanaf nu inzetten, als er nog vragen over Ajax gesteld worden."