Feyenoord wint na prima start van de 2e helft van Heracles Almelo

BSR

Trevor Wagener • 22:41, 25-01-2020 / Laatste Update: 20:04, 04-01-2024

De 3 punten zijn binnen voor Feyenoord, maar het ging op bezoek in Almelo bij Heracles niet vanzelf. Dankzij een puike start van de 2e helft werd de zege over de streep getrokken: 2-3.

Bij Heracles bleek Maximilian Rossmann de grote man. De 24-jarige Duitser zette de thuisploeg in de 1e helft met een mooie kopbal op 1-0 en Feyenoord had daarentegen niet zo superveel in te brengen. Dat moest anders in de 2e helft, vond trainer Dick Advocaat.

Op en neer

De kleine Generaal stuurde zijn troepen met een totaal andere mindset de 2e helft in en dat wierp direct zijn vruchten af. Feyenoord scoorde 3 keer in 10 (!) minuten en leek comfortabel op de zege af te stevenen. Via Jens Toornstra, Luis Sinisterra en Eric Botteghin gingen ze immers van een 1-0 achterstand naar 3-1 voorsprong.

Toch was het Rossmann die daar verandering in bracht. Hij maakte zijn 2e van de avond en Heracles maakte met man en macht jacht van de enigszins verdiende gelijkmakende treffer. Die kwam er - ondanks enkele kansen en het meerdere keren raken van het houtwerk - niet en zo pakte Feyenoord de volle buit. Een prima pot die lang niet gelopen was, lekker hoor!