Feyenoord zet zichzelf Europees voor schut en verliest door 2 kortsluiting-momenten

Soccrates Images

Robert Hüsken • 22:46, 24-10-2019 / Laatste Update: 23:19, 05-01-2024

Feyenoord heeft zich door 2 mega stomme fouten voor schut gezet in de Europa League. De Rotterdamse voetbalclub gaf op bezoek bij Young Boys in Zwitserland binnen een halfuur 2 strafschoppen weg. Daardoor verloor Feyenoord het 3de groepsduel (2-0) en gaat het met een klotegevoel zondag naar Ajax voor de Klassieker. Alleszeggend: de keeper van Young Boys hield voor het eerst in 18 Europese duels de nul.

De eerste helft was schandalig. Feyenoord gaf 2 pingels weg door 2 knetterdomme momenten. Eerst maakte Edgar Ié als een echte volleyballer hands (klik hier voor de beelden) en daarna haalde doelman Kenneth Vermeer een Young Boy neer (check dat hier). Nou, dan sta je dus na een halfuur met 2-0 achter. Roger Assale en Jean Pierre Nsame benutten de gegeven strafschoppen. Ongelofelijk.

Tweede helft beter

En dat was gewoon puur kut. Want zo goed was dat Young Boys helemaal niet. Als je dan zelf zo staat te schutteren, wordt het wel heel lastig om ooit te winnen. Waarschijnlijk heeft trainer Jaap Stam in de rust dan ook de hele kleedkamer verbouwd. Want na rust ging het een stuk beter. Feyenoord kreeg meer grip op de wedstrijd en was veel dreigender dan in de eerste helft. En Young Boys was nog steeds niet veel. Het was dus wachten op de aansluitingstreffer. Maar ja, die kwam niet. En dan ga je er met 2-0 vanaf. Ja. Zo simpel is het. Zondag naar Ajax, jippie.

FC Porto - Rangers

De andere wedstrijd in de poule van Feyenoord en Young Boys was in Portugal: FC Porto tegen Rangers. Die pot eindigde in 1-1. Luis Diaz maakte de 1-0 namens FC Porto, waarna Alfredo Morelos vlak voor rust de 1-1 maakte. Alle ploegen in deze groep hadden voorafgaand aan deze potjes 3 punten, dus het is nog retespannend: