Feyenoord zet streep onder matige seizoenstart met gelijkspel tegen FC Utrecht

BSR

Trevor Wagener • 20:40, 18-08-2019 / Laatste Update: 05:16, 08-01-2024

Feyenoord heeft ook de 3e wedstrijd van het nieuwe eredivisie-seizoen niet weten te winnen. In de eigen Kuip bleef de ploeg van Jaap Stam, in een zeer merkwaardige wedstrijd, steken op 1-1.

De thuisploeg probeerde al vroeg in de wedstrijd het spel te maken, maar kreeg binnen de 1e 10 minuten een flink deksel op de neus. Opnieuw gingen hier eigen fouten aan vooraf. Buitenspeler Sam Larsson leverde op de helft van FC Utrecht de bal zomaar in aan Issah Abass.

Op de brommer

De huurling van Bundesliga-club Mainz 05 ging er meteen vandoor en begon een rush van eigen helft richting het Feyenoord-doel. De Rotterdamse defensie liep achteruit, greep nauwelijks in en uiteindelijk verschalkte Abass Feyenoord-goalie met een lage schuiver.

Vervolgens probeerde beide ploegen grip te krijgen op de wedstrijd. Dit lukte niet supergoed, met veel balverlies en omschakelmomenten tot gevolg. Na de pauze kwam Feyenoord, dat Jan-Arie van der Heijden in de kleedkamer achterliet waardoor nieuweling Edgar Miguel Ié zijn debuut maakte, iets beter voor de dag. Er werd meer naar voren gespeeld, maar dit leidde niet tot grote kansen.

Happige Haps

De gelijkmaker van Feyenoord kwam vervolgens op het perfecte moment. Na goed doorgaan van Steven Berghuis schoot Ridgeciano Haps vanaf de rand van het strafschopgebied keihard raak. In het vervolg was alleen Gyrano Kerk, die verder een vrij onzichtbare wedstrijd speelde, nog dichtbij een treffer: het schot van de Utrecht-flankenflitser werd gekeerd door Vermeer.

Feyenoord kent op deze manier een matige seizoensstart met 3 gelijke spelen (tegen Sparta en Heerenveen). Utrecht doet het daarentegen, na de malaise in de Europa League, een stuk beter. Zij staan 5e met 7 verzamelde punten.