Feyenoord ziet PSV en Ajax nog verder uitlopen na gelijkspel bij ADO

Proshots

admin • 17:24, 23-12-2018 / Laatste Update: 10:35, 05-01-2024

Feyenoord is nog meer achterop geraakt bij PSV en Ajax. De Rotterdammers wisten zondagmiddag op bezoek bij ADO Den Haag niet te winnen: 2-2.

ADO nam na 3 minuten brutaal de voorsprong. De club uit de Hofstand kreeg een vrije trap, net buiten de 16 en met Nasser El Khayati in de ploeg weet je dat dat reuze gevaarlijk kan zijn. De topscorer van ADO krulde het buitenkansje dan ook prachtig in de bovenhoek.

Feyenoord slaat toe

ADO was met afstand de beste ploeg van de 1e helft, maar toch sloeg Feyenoord op slag van rust toe. Robin van Persie leverde een puike voorzet af op Steven Berghuis, die vervolgens alleen binnen hoefde te tikken.

Krul van Larsson

Na de thee nam Feyenoord het heft in handen. Gek was het dan ook niet toen plots 1-2 op het scorebord stond. Dit keer was het Sam Larsson die scoorde. De Zweed krulde de bal mooi tegen het net aan.

ADO dankt Nieuwkoop

Maar toen was daar Bart Nieuwkoop. De verdediger hield Lex Immers lang vast (tot in de 16) en dat was goed voor zijn 2e geel én een penalty voor ADO. El Khayati bewees vervolgens weer zijn waarde en zette de thuisploeg op 2-2.

In het laatste kwartier gingen beide ploegen nog op zoek naar de zege, maar grote kansen kwamen hier niet uit voort.