Feyenoorder Karsdorp heeft het aan de stok met ‘fans’

20 september 2019

BSR

Het gaat niet helemaal oké tussen Feyenoorder Rick Karsdorp en wat supporters van zijn club. Dat bleek wel na afloop van de met 1-0 verloren wedstrijd tegen Rangers FC. Er blijkt al langer wat te spelen tussen de speler en, zoals hij ze zelf noemt, "fans".


"Je hebt altijd een groepje, en dat snap ik ook wel, dat bij een nederlaag middelvingers opsteekt of wegwerpgebaren maakt", zei hij na afloop tegen vtbl. "Maar ik ga dan wel even verhaal halen. Dat moet ik misschien niet doen, maar ik ben gewoon een emotionele jongen."

Karsdorp en familieleden ontvangen al langer gekke berichten van supporters van Feyenoord."Ja, wat moet ik er over zeggen? Die jongens zitten gewoon zielig achter hun telefoon. Dan kunnen ze beter naar de club komen en iets tegen me zeggen. Niet dat ik dan wat gaan doen, hoor. Over mij mag je alles zeggen, maar je moet mijn gezin en mijn familie met rust laten."

'Zonde dat fans dit doen'
"Ik heb dit in mijn eerste periode ook al meegemaakt. Ik hoop dat het stopt. Ik ben een jongen die hier al lang komt. Ik heb in het buitenland gezeten, maar wilde graag terugkeren en dat is gebeurd. Ik ben heel blij dat ik voor deze club mag spelen en dit shirt mag dragen. Dan is het zonde dat er fans zijn die zulke dingen doen, al weet ik eigenlijk niet of ik ze fans kan noemen. Ze hebben me echt geraakt."