Foppe: PSV kan zomaar over je heen raggen

11 maart 2016

ANP
Foppe: PSV kan ineens over je heen raggen

Foppe de Haan beseft dat zijn ploeg zaterdag op bezoek bij landskampioen PSV een loodzwaar karwei staat te wachten. De Friese voetbalveteraan wil dat zijn jonge team zo onbevangen mogelijk aantreedt in Eindhoven. ,,We moeten de ervaringen op een goede manier meenemen en er niet onder lijden. Het is bijna een plicht om optimistisch te zijn", liet de coach van sc Heerenveen weten.

Dé titelkandidaat
Volgens De Haan is de Brabantse ploeg, die met Ajax is verwikkeld in een felle strijd om de koppositie, de grootste kandidaat voor de landstitel. ,,PSV heeft gewoon een goede ploeg, is oerdegelijk en hanteert een herkenbaar systeem. Als het gaat lopen, is de variatie met de beide backs en de diepe middenvelders Pröpper en Van Ginkel geweldig. Ze hebben ook een goede bank. Of Lestienne, Narsingh of Pereiro speelt, het wordt niet slechter, maar anders."

PSV beschikt volgens De Haan over het vermogen om de tegenstander in slaap te sussen. ,,Ze gunnen je de bal en dan raggen ze er ineens overheen. Die routine hebben ze, geen enkele andere club in de Eredivisie kan dat."