Fortuna boekt 1e thuiszege mede dankzij gigantische blunder Jurjus

admin • 20:39, 21-10-2018 / Laatste Update: 14:15, 07-01-2024

Fortuna Sittard heeft de 1e thuiszege gepakt en daarmee 3 belangrijke punten veroverd. Door een enorme blunder van De Graafschap-doelman Hidde Jurjus won Fortuna Sittard aan de hand van Lazaros Lamprou met 3-1.

Fortuna begint sterk aan de wedstrijd met al vroeg in de 1e helft een aantal kansjes. Lamprou, Semedo en Diemers stuitten allen op Jurjus, een schot van Semedo belandde nog op de lat. De Graafschap is in de 21e minuut het dichtst bij de 1-0: Serrarens mist een grote kans op de openingstreffer.

De Doetinchemmers kwamen sterker in de wedstrijd, maar toch is het Lamprou die in de 38e minuut de 1-0 maakt. Semedo lijkt de Limburgers vlak voor het einde van de 1e helft op 2-0 te zetten, maar Jurjus stopt zijn inzet vanaf de strafschopstip.

Prachtige gelijkmaker en grandioze blunder

5 minuten in de 2e helft maakt Youssef El Jebli na een fantastische actie de gelijkmaker. De wedstrijd komt lekker tot leven met kansjes aan beide kanten. Vlak na een gigantische kans voor Daryl van Mieghem, laat Hidde Jurjus de bal zomaar onder zich door lopen waardoor Lamprou zijn 2e van de wedstrijd kan maken. In de 88e minuut schiet Ninaj de eindstand op het scorebord.