Fortuna deelt klap aan Emmen uit en slaat gat met degradatieconcurrenten

BSR/Soccrates

admin • 22:56, 15-03-2019 / Laatste Update: 16:58, 07-01-2024

Fortuna Sittard heeft goede zaken gedaan in de Eredivisie. Tegen directe concurrent FC Emmen wonnen de Limburgers met 3-0. Alle doelpunten vielen al voor rust en de thuisploeg kwam in de 2e helft niet meer in de problemen.

Al binnen 2 minuten  voetballen had Fortuna de bal in het net achter Kjell Scherpen liggen. Natuurlijk is het vervelend als je zo snel op achterstand komt, maar het is helemaal balen als dat ook nog eens door een eigen doelpunt gebeurt. Andrej Lukić was de ongelukkige Emmen-verdediger die de bal als laatste raakte.

Veel tijd om uit te huilen kreeg Emmen niet. In de 18e minuut maakte Lisandro Semedo de 2-0 voor de thuisploeg. Nog voor rust moet Scherpen voor de 3e keer in de wedstrijd de bal uit het net halen. Andrija Novakovich maakte in de blessuretijd van de 1e helft nog de bevrijdende 3-0 voor Fortuna. De winst kon de Limburgers eigenlijk al niet meer ontgaan.

Wereldgoal afgekeurd

In de 69e minuut legde Diemers op een heerlijke manier de 4-0 binnen, dacht iedereen. Vanaf de rand van het strafschopgebied joeg hij de afvallende bal in 1 keer in de verre hoek. Maar toen was daar opeens nog de VAR, die zag dat Diemers vanuit buitenspelpositie aan de bal was gekomen. En zo keek Emmen weer tegen een achterstand van 3 doelpunten aan.

In de laatste minuut van de wedstrijd maakte Reuven Niemeijer nog de 3-1 voor Emmen.

Strijd tegen degradatie

In het keiharde gevecht tegen het degradatiespook hadden Fortuna Sittard en FC Emmen allebei de punten hard nodig. Fortuna begon de avond op de 14e plek met 26 punten uit 25 wedstrijden. Emmen begon op de 16e plek met 1 puntje minder uit 25 wedstrijden. Het gat met nummer 17 De Graafschap blijft nu 3 punten. De Superboeren komen zaterdagavond in actie tegen SC Heerenveen.

Voorlopig staat Fortuna Sittard op de 12e plaats met 29 punten, 1 puntje meer dan ADO Den Haag.