Fortuna morele winnaar na krankzinnig gelijkspel in Emmen

Proshots

admin • 16:17, 07-10-2018 / Laatste Update: 03:23, 08-01-2024

Fortuna Sittard heeft zondag een punt 'gewonnen' op bezoek bij FC Emmen. De ploeg uit Drenthe stond lang op voorsprong en dacht de zege in de tas te hebben, maar zagen dat doelman Scherpen niet zijn beste dag had en daar profiteerde Fortuna van: 3-3.

Na 66 minuten spelen stond het al 2-0 door goals van Wessel Dammers (eigen goal) en Jafar Arias. Niks aan de hand voor Emmen dus, zou je zeggen. Totdat 4 minuten later Keziah Veendorp de bal zonder reden verspeelde. Semedo profiteerde goed van de blunder en bleef koel: hij schoof de bal onder Scherpen door en maakte zo de aansluitingstreffer.

3-1

Maar Emmen liet weer van zich horen. 3 minuten later ontplofte het stadion nadat Bannink in zijn eentje op Fortuna-goalie Koselov afliep. Natuurlijk wist hij dit buitenkansje te benutten en zo stond het, 17 minuten voor tijd, 3-1.

Doelpuntenregen

De doelpuntenregen was echter nog niet klaar. In de 80e minuut bracht invaller Stokkers de spanning weer helemaal terug door de bal over Scherpen - die niet uit had moeten komen - heen te koppen.

Feest in blessuretijd

In de blessuretijd was het Limburgse feest compleet. Scherpen zag er weer niet goed uit en kon de kopbal van Rodríguez niet keren: 3-3.