Fortuna pakt direct een puntje bij rentree in Eredivisie

admin • 00:57, 12-08-2018 / Laatste Update: 21:43, 04-01-2024

Fortuna Sittard heeft zijn 1e eredivisiewedstrijd in 16 jaar met 1-1 gelijkgespeeld bij Excelsior. Dat dwong de ploeg zelf af, maar ook de video-arbitrage hielp daarbij een handje mee.

Jurgen Mattheij scoorde in de 1e helft de 1-0 voor de Rotterdamse thuisploeg. Het spel van Fortuna wat tot dan toe niet best. Ze werden overrompeld door Excelsior.

Sterke Semeo

Opeens kwam er wat strijd in het elftal, bleek Lisandro Semeo niet meer te houden aan de rechterkant. In de 2e helft waren de rollen volledig omgedraaid en kreeg Fortuna waar het nadrukkelijk naar zocht. Een schot van Jorrit Smeets vloog over doelman Alessandro Damen heen tegen het net.

Rood voor Bruins

Even later zag het er al helemaal rooskleurig uit. Ingegeven door de video-arbitrage besloot arbiter Siemen Mulder Luigi Bruins rood te geven na hard doorgaan op de tegenstander. Een moment waar geel ook had kunnen volstaan. Ondanks die rode kaart, bleef het bij 1-1.