Fortuna Sittard nu rechtmatige koploper na verlies NEC bij FC Oss

PRO SHOTS

admin • 23:05, 15-01-2018 / Laatste Update: 21:41, 08-01-2024

Fortuna Sittard heeft zonder te spelen uitstekende zaken gedaan in de Jupiler League. Het blijft weliswaar koploper zoals het al was, maar nu ook met evenveel wedstrijden als nummer 2 NEC. De Nijmegenaren gingen in de inhaalwedstrijd tegen FC Oss met 3-0 onderuit.

NEC begon al ongelukkig aan het duel. Na een reeks van fouten van medespelers werkte Frank Sturing de bal na 4 minuten in eigen doel. Nog voor rust maakte Istvan Bakx er 2-0 van voor de thuisclub. Na de hervatting scoorde Thijs van Pol. Invaller Mats Grotenbreg van Oss kreeg in de slotfase wegens grof spel de rode kaart van scheidsrechter Reinold Wiedemeijer.

NEC had vrijdag de eerste wedstrijd onder leiding van Lijnders ruim gewonnen van Go Ahead Eagles, 5-1.