Fortuna trakteert Feyenoord in de Kuip op zeer pijnlijke nederlaag

admin • 19:38, 16-12-2018 / Laatste Update: 11:36, 07-01-2024

Feyenoord heeft in eigen huis dure punten laten liggen tegen Fortuna Sittard. In De Kuip versloegen de Limburgers Feyenoord verrassend met 2-0, waardoor de Rotterdammers de titelstrijd nu wel kunnen vergeten.

De thuisploeg begon sterker aan de wedstrijd maar kreeg, naar mate de 1e helft vorderde, steeds meer moeite met de prima meevoetballende Limburgers. Fortuna had in de 1e helft al op 1-0 kunnen komen, maar Novakovich nam de verkeerde beslissing.

In de 2e helft kwam die voorsprong er dan toch. Lars Hutten trof in de 51e minuut doel na wederom een zeer snelle omschakeling. Vanaf dat moment ging Feyenoord op zoek naar de gelijkmaker, maar het is Fortuna dat snel dicht bij de 2e goal van de wedstrijd komt. Opnieuw Hutten schiet maar net voorlangs het doel van Bijlow.

Fortuna effectief

Terwijl Fortuna verdedigers in de ploeg brengt, zet Feyenoord de laatste 10 minuten vol druk op het doel van Koselev. Pogingen van Larsson, Van Persie en Tapia belanden allemaal naast het doel of in de handen van de keeper. Tot overmaat van ramp komt Fortuna in de extra nog op 2-0 door een goal van Ahmed El Messaoudi.