Francisco Conceição wil leren van Antony: ‘Ik weet dat hij een grote speler is’

27 juli 2022

Pro Shots

Francisco Conceição is bezig aan zijn eerste dagen bij Ajax. Ver weg van vader Sérgio (de trainer van FC Porto) in Portugal. Desondanks geniet de jonge Portugees van zijn eerste dagen in Amsterdam. Antony helpt Conceição daar een handje bij.


"Het is een grote club en ik kan niet wachten om te beginnen. Ik ben heel warm ontvangen door de spelers en de rest van de staf. Het is een club die mooi wil spelen en een show wil geven. Daar identificeer ik me mee", vertelde Conceição in gesprek met Ajax TV.

Antony
De 19-jarige Conceição heeft een goede klik met de Braziliaan Antony, wie ook eigenlijk zijn concurrent is. "Sinds ik aankwam heeft Antony steeds gecheckt of alles goed was. Of ik hulp nodig had. We spreken dezelfde taal, wat helpt. Ik ben hem en de andere teamgenoten die me geholpen hebben heel dankbaar", aldus de rechtsbuiten.

Conceição moet Antony uit de basis zien te spelen, al lijkt dat een lastige opgave. "Het is gezonde concurrentie en als voetballiefhebber volg ik Antony al sinds hij bij Ajax zit. Ik weet dat hij een grote speler is. Ik hoop veel van hem te leren. Hij heeft me geholpen vanaf moment één. Hij is een goed voorbeeld voor me."

Broer
Overigens zit Conceição niet helemaal in z'n uppie in Amsterdam. Sérgio jr. tekende deze zomer bij het Belgische RFC Seraing. "Hij speelt nu vlakbij me. Dat is prettig. Maar mijn familie is ook meegekomen. Er woont familie bij mij in Amsterdam. We voelen ons op ons gemak bij hen", vertelde Conceição, die zin heeft in het nieuwe seizoen. "Ik ben klaar om hier het verschil te maken bij Ajax."