‘Frank Arnesen volgt Sjaak Troost op als technisch directeur Feyenoord’

21 oktober 2019

ANP

De Deen Frank Arnesen wordt waarschijnlijk de nieuwe technisch directeur van Feyenoord, meldt De Telegraaf. Arnesen zal in de winterstop al in dienst treden en de taken van oud-speler en interim-directeur Sjaak Troost overnemen.


Daarnaast wil Feyenoord ook serieus Mark Koevermans, die eerst jarenlang als commercieel directeur opereerde en recent algemeen directeur ad-interim werd, voor een langere periode die laatste rol te geven.

Streep door naam
Die laatste keuze is vooral ingegeven door het voorlopig niet beschikbaar komen van 'droomkandidaat' Robert Eenhoorn. De man die diep in zijn hart een die hard Feyenoord-supporter is, heeft het bij AZ na de stadionramp te druk en zou ook in de zomer nog niet willen vertrekken.

Voor Feyenoord is de komst van een nieuwe 'td' misschien ook veel belangrijker. Troost gaf als lid van de raad van commissarissen aan dat hij na het vertrek van Martin van Geel zelf tijdelijk de kar wilde trekken. In die periode moet er ook een herstructurering van de organisatie komen.

Pispaal
De 63-jarige Arnesen was in de zomer nog niet op de markt. 18 dagen geleden werd hij bij het Belgische Anderlecht, waar hij pas een aantal maanden in dienst was als technisch directeur, naar buiten gestuurd. Het leek er op dat de oud-PSV’er als zondebok werd aangewezen voor de dramatische prestaties van de Belgische topclub onder leiding van de falende trainer Vincent Kompany.

De Belgische international was buiten medeweten van Arnesen door Anderlecht-directeur Michael Verschueren binnengehaald. Kompany haalde vervolgens alleen nog zijn eigen spelers binnen, zonder enig sportief resultaat aangezien Anderlecht heel slecht speelde en nauwelijks punten pakte.

Arnesen heeft een mega-netwerk, mede omdat hij tijdens zijn loopbaan voor tal van buitenlandse clubs heeft gewerkt. In de afgelopen 27 jaar werkte hij als manager of sportief directeur bij PSV, Tottenham Hotspur, Chelsea, HSV, Metalist Charkov, PAOK Saloniki en Anderlecht. Zijn zoon Sebastian is al jaren een belangrijke scout in dienst van de Engelse kampioen Manchester City.

Toprelatie
Zelf heeft Arnesen nog altijd een geweldige relatie met zijn oude werkgever Chelsea, waar hij voor Roman Abramovich alle grote talenten moest opsporen in de wereld. Geld was in die periode geen probleem. Bij Feyenoord zal Arnesen creatiever te werk moeten gaan.

Pas over enkele jaren, als Feyenoord een nieuw stadion heeft, lijkt een groter salarisbudget beschikbaar te komen. Wordt vervolgd!