Fris Ajax dichtbij de Champions League na sterke eerste helft (video)

Martijn Baars • 00:51, 23-08-2018 / Laatste Update: 05:40, 08-01-2024

Ajax heeft woensdagavond op een heerlijke manier van Dinamo Kiev gewonnen. De Amsterdammers hebben met deze overwinning een prima uitgangspositie om de groepsfase van de Champions League te halen.

Dinsdag 28 augustus is de return wedstrijd in Kiev.

Blunderende Boyko

Binnen 2 minuten was het al raak dankzij Donny van de Beek. De aanval van Ajax was mooi, maar leek te stranden op keeper Boyko, maar die blunderde hard.

Tekst gaat door onder de video.

We zijn pas 75 seconden onderweg en het staat al 1-0! Donny van de Beek schuift de bal onder de keeper door. 👊 #AJADIN #ZiggoSport pic.twitter.com/gzySQ05Der

— Ziggo Sport Voetbal (@ZS_Voetbal) 22 augustus 2018

Redding Onana niet genoeg

Daarna herpakte Dinamo zich langzaam. De Oekrainers waren duidelijk niet gekomen om zich zomaar te laten slachten in Amsterdam en vielen aan. Dinamo werd meteen gevaarlijk toen het druk zette en kreeg een goede kopkans op doel, maar Onana redde.

Toch werd Onana in de 15de minuut gepasseerd. Dinamo kreeg een corner die hard werd ingekopt door Tsygankov, maar Onana hield de bal uit zijn doel dankzij een katachtige reflex, maar hij sloeg de bal voor de voeten van Kedziora, 1-1.

En toen stond het alweer gelijk 😒 #AJADIN #UCL #ZiggoSport pic.twitter.com/GQfyxxDDUE

Ziyech werkt hard

Daarna had Ajax het even een fase wat moeilijker en stond het onder druk. Maar het team knokte zich terug en al snel kregen de Amsterdammers weer kansen. Ook Ziyech werkte harder dan ooit en daardoor creeerde hij voor zichzelf een kans, die via een tegenstander in de verre hoek van het doel belandde.

Ziyech! 2-1! 🤙🤙🤙🤙🤙🤙🤙 #AJADIN #ZiggoSport pic.twitter.com/PqhqOZGgKr

Tadic on fire

De club uit Amsterdam ging daarna niet achterover leunen en wachten op een counter, maar beukte gewoon volle bak door. Dinamo had geen antwoord op het aanvallende en spel van Ajax en kwamen er niet echt meer uit. Daardoor kon Tadic vlak voor rust de 3-1 binnenschieten op aangeven van Tagliafico.

Ajax gaat met een heerlijk gevoel de rust in! Tadic met de 3-1 🙌 #AJADIN #ZiggoSport pic.twitter.com/AoLqjbF1HG

Dinamo probeert

Na rust kwam Dinamo met een duidelijk doel het veld op: aanvallen. Maar hoewel de Oekrainers aanvielen, kwamen de kansen juist voor Ajax. Eerst hadden de Amsterdammers een goede kans na een counter, een paar minuten later kreeg Van de Beek een beuk in het strafschopgebied en had Ajax misschien wel recht op een strafschop, maar die werd niet gegeven.

Knokken

En dus bleef Dinamo op zoek naar de aansluitingstreffer. De club uit Kiev kreeg daar ook goede kansen op, maar aan de andere kant kreeg Ajax die ook. Vooral het knokken voor iedere bal en iedere meter viel op aan Amsterdamse kant. Iedereen ging daarin mee maar vooral Van de Beek blonk daarin uit en leek overal op het veld aanwezig te zijn. Het leverde hem ook de titel 'Man of the Match' op.

Gescoord werd er niet meer, al was Ziyech er na een paar geweldige acties vlakbij, maar zijn schot kwam op de paal.

Goede uitgangspositie

Ajax heeft met deze 3-1 een prima uitgangspositie voor de volgende wedstrijd en een goede kans op de groepsfase van de Champions League. Toch moet Ajax oppassen door die vervelende uitgoal van Dinamo Kiev.