Van Gaal vertelt wat HET moment van z’n carrière was

11 juni 2019

ANP

Louis van Gaal was als trainer absolute wereldtop. Hij leidde grote clubs als Bayern München, FC Barcelona en Manchester United en won de grootste prijzen. Toch is er 1 moment wat hij nooit zal vergeten. Zijn beste herinnering als trainer.


"Mijn meest opwindende moment in het voetbal was eigenlijk niet op het veld", vertelt Van Gaal in een mooi interview met The Guardian. "Het was in de grachten van Amsterdam. Na de Champions League-winst (in 1995, red)."

"Dat was fantastisch. Er stonden meer dan een miljoen mensen langs de grachten. Oude mensen voor de ramen. Fantastisch."

Favoriete speler
Ook vertelt Van Gaal in hetzelfde interview wat de beste speler was met wie hij ooit gewerkt heeft. Of favoriete speler, eigenlijk. Dus niet per se de beste, maar de speler met wie hij het fijnste samenwerkte. En Van Gaal heeft met nogal wat grote spelers gewerkt!

"(Luís)Figo. Hij is een winnaar. Hij was er altijd op de training, op het veld, in een wedstrijd. Zulk type spelers vind ik het leukst, omdat ze heel open zijn tegen je maar ook winnaars zijn. Ze spreken op het veld."