Gearresteerde Feyenoord-fans vrijgesproken: ‘Ik heb absoluut niet gescholden met anti-Joodse leuzen’

23 juni 2022

ANP
Feyenoord-supporters

3 Feyenoord-supporters zijn door de rechter vrijgesproken van het beledigen van Joden, vanwege hun ras en godsdienst. De Rotterdamse fans waren met een groepje van 18 opgepakt door de politie tijdens De Klassieker. De 3 supporters hoeven de boete van 400 euro nu toch niet te betalen.


'Kankerjoden', 'Joden hebben kanker' en 'Joden aan het gas', dat zou iedereen van de groep van 18 tegen de politie hebben geschreeuwd. Romy, Quinten en Mark houden vol niets te hebben geroepen. De politie stelt dat iedereen meedeed, maar de ME zegt van niet. De rechter zag geen bewijs en sprak het trio vrij, schrijft het AD.

'Ik heb niet meegezongen'
"Nee, ik heb absoluut niet gescholden. Ik heb er ook niets van meegekregen", zegt Romy in de rechtbank. Zij werd op 19 december 2021 opgepakt en moest een boete van 400 euro betalen. Ook kreeg iedereen een stadionverbod. "Ik heb ook niet meegezongen. Het was bizar, niet normaal", vult Mark aan.

Stadionverboden
Het drietal is tevreden met de uitspraak, maar ze hebben nog steeds dat stadionverbod. Romy kon daardoor niet naar de Eredivisiewedstrijden van Feyenoord en Mark miste de Conference League-kwartfinale en halve finale. Hij moest ook al 85 euro aan de KNVB betalen wegens dat stadionverbod. Marks ouders laten al weten dat ze het geld gaan terughalen bij de KNVB.