Geblesseerden terug bij Feyenoord, nu het vertrouwen nog

14 november 2017

Archief Pro Shots

Van de laatste 13 wedstrijden won Feyenoord er slechts 3. Aankomende zaterdag moet het vertrouwen hersteld worden in de thuiswedstrijd tegen VVV Venlo.


Feyenoord is door het puntenverlies van de afgelopen wedstrijden gezakt naar de 6e plek. Nu de landskampioen ook niet kan overwinteren in de Champions League, moeten de volle punten in de competitie worden gehaald.

Gemis Kuyt
Bij de afgelopen wedstrijden tegen Roda JC en ADO Den Haag is dit nog niet gelukt. Er zijn talloze redenen te noemen voor het gebrek aan vertrouwen bij Feyenoord. Volgens sommigen is dit het gemis van Dirk Kuyt. Hij wist vorig seizoen het team op te beuren en te motiveren. Die ontbreekt nu.

Het is zaterdag de taak van de huidige landskampioen om het vertrouwen in de ploeg te herstellen. Dat wordt nog een hele klus. In de 43 gespeelde wedstrijden tegen VVV won Feyenoord slechts 16 keer. VVV Venlo ging er 13 keer met de punten vandoor en de punten werden 14 keer verdeeld. Kortom, de resultaten van de historie van deze wedstrijd bieden niet heel veel vertrouwen.

Blessuregolf ebt langzaam weg
Toch is er deze week wel weer een sprankeltje hoop in Rotterdam. Verdedigers Sven van Beek en Bart Nieuwkoop sloten aan op het trainingsveld en zijn mogelijk zaterdag weer inzetbaar. Deze spelers moeten de onrust in het team verhelpen.

Ook is Jan Arie van der Heijden hard aan het revalideren om zo snel mogelijk weer te kunnen spelen. Dit geeft Giovanni van Bronckhorst weer de mogelijkheid om iets te schuiven op het veld.

Keepersstrijd
Van Bronckhorst kan vanaf nu weer kiezen tussen keepers Brad Jones en Kenneth Vermeer. Brad Jones is de afgelopen wedstrijden niet zo goed zoals hij is geweest. Hij maakt slordige fouten en dat zorgt ervoor dat veel mensen Kenneth Vermeer graag weer onder de lat zien staan.

Van Bronckhorst laat echter weten dat hij er voorlopig niet aan denkt om van keeper te wisselen. Volgens hem ligt het probleem voornamelijk bij het scorend vermogen en niet bij Jones. "Het aantal kansen dat we creëren is goed, maar het rendement moet echt omhoog.”

VVV lastig
Dit probleem was ook goed te merken bij de wedstrijd tegen ADO Den Haag. Feyenoord creëerde genoeg kansen, maar kwam met name in de slotfase niet tot scoren. Het wordt van Feyenoord als landskampioen natuurlijk verwacht te winnen van een club als VVV Venlo, maar zo vanzelfsprekend is dit nog niet. VVV speelde gelijk tegen Vitesse, FC Groningen en PEC Zwolle. Van FC Utrecht hebben de Limburgers zelfs gewonnen. Feyenoord kan de borst nat maken.

Door: Fabiën van der Haar