Geen grote schermen in Waalwijk tijdens beslissingsduel na relletjes

26 mei 2019

ANP

De gemeente Waalwijk heeft vanwege de ongeregeldheden van zaterdagavond besloten dinsdag geen grote schermen te plaatsen tijdens de beslissingswedstrijd om promotie tussen Go Ahead Eagles en RKC Waalwijk. De politie moest zaterdag ingrijpen buiten het Mandemakers Stadion om de supporterskampen van beide ploegen uit elkaar te houden.


Zowel de gemeente als RKC zal niets in het centrum of het stadion organiseren, omdat dat na zaterdagavond een te groot risico wordt bevonden. ‘Helaas heeft een aantal raddraaiers het verpest voor een groot aantal supporters’, schrijft de gemeente op Facebook.

Stenen gegooid
Er werd zaterdag met stenen gegooid door supporters, waarbij een ruit van een supportersbus kapot ging. Politie te paard voerde charges uit om de stenen gooiende mensen uit elkaar te drijven. Aan de hand van camerabeelden zal de gemeente bekijken wie erbij betrokken waren.

Huldiging
RKC kan dinsdag promotie naar de eredivisie afdwingen. Het 1ste duel met Go Ahead Eagles eindigde zaterdag in 0-0. Mochten de Waalwijkers promoveren, zal de gemeente een week later wel een feestelijke huldiging organiseren.